Torrontés
Denne drue er om nogen Argentinas hvidvins-drue nummer 1.
Den giver fyldige vine med god krop, samt en sprød og frisk nerve. Passer typisk rigtig godt til thai-mad eller andre krydrede madretter med lyst kød som fjerkræ, fisk og tofu, fordi de ikke vil overvælde den delikate smag, aroma og syre i vinen. Gerne med en fin sur/sød-balance.
De karakteristiske aromaer i Torrontés-vine er intense og minder om almindelig rude-plante og roser. Derudover har Torrontés noter af ferskener, kamille, nelliker, honning og i visse tilfælde muskat-druer. De primære aromaer i Torrontés-vin er dog roser, hvide ferskener og frugtsalat.
Smagsmæssigt har Torrontés-vine typisk toner af appelsinskal, fersken, frugtsalat, honning, oregano, kamille.
Den fine balance mellem syrlighed og frugtsmag, får den til at fremstå som en sød vin, men i virkeligheden er det en eminent tør vin.
Du finder vores sortiment af vin lavet på Torrontés her.
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.