1-3 dages levering |14 dages returret |Unikt sortiment

Cafayete-dalen


Cafayate er en vinproducerende region i Calchaqui-dalen i den nordvestlige del af Argentina. Cafayate er efter Mendoza uden tvivl den bedst kendte vinregion i Argentina. Dens fremragende ry skyldes primært kvaliteten af druerne ​​Torrontés og Malbec, som dyrkes her. Cafayate er et af de højeste beliggende steder i verden, der er egnet til vinavl.

Den lille by Cafayate ligger nær den sydlige grænse af Salta-provinsen, lige nord for San Juan. Calchaqui-dalen, omkranser Cafayate og har nogle af de mest spektakulære landskaber i Argentina, der skifter hurtigt og dramatisk fra ørken over bjerge til subtropisk skov.

Cafayate er hævet 1.700m over havets overflade, og deler breddegrad med Kalahari-ørkenen i Afrika. Denne relative høje beliggenhed er, hvad der danner hjørnestenen for regionens terroir, og den primære faktor som gør den velegnet til vinavl, på trods af dens nærhed til ækvator. Højden betyder at sollyset i Cafayate er mere intens end i de lavere beliggende områder, hvilket får druerne til at udvikle tykkere skind som beskyttelse mod solstrålingen.

Højden forklarer også de kolde aftener, der drives af vestlige aftenvinde fra de snedækkede Andes. Temperaturerne kan være omkring 15C koldere end midt på dagen, og det er denne daglige temperaturvariation, der udvider vækstsæsonen og fører til balance i de færdige vine.

Jordtypen i Cafayate er varieret, den består dog hovedsageligt af frit drænende sandet lerjord, med grusholdige lommer. Disse tørre jorde er med til at stresse vinstokkene, som igen fører mindre vegetation og færre druer, hvilket reducerer det samlede udbytte og bidrager til den høje koncentration af de resulterende vine. Cafayate har et ørkenklima med minimal nedbør og fugtighed, og vinrankerne har brug for vanding fra smeltevandet i området for at holde dem hydreret over sommeren.

Cafayates terroir er særligt velegnet til Torrontés-sorten, der producerer blomstrende, skarpe hvide vine med en overraskende dybd smag. Fyldige, stærkt strukturerede vine fremstillet af Malbec og Cabernet Sauvignon fremstilles også i Cafayate.