1-3 dages levering |14 dages returret |Unikt sortiment

Mendoza


Mendoza er den største vinregion i Argentina. Beliggende på et plateau mellem 800 og 1200 meter over havets overflade for foden af ​​Andesbjergene, er provinsen ansvarlig for omkring 70 procent af landets årlige vinproduktion. Den franske druesort Malbec har indtaget vinmarkerne i Mendoza, hvor denne ædle druesort producerer rødvine med stor koncentration og intensitet.

Beliggenheden er et af Mendoza-vinmarkernes vigtigste egenskaber. Det er højden over havets overflade, der modererer det varme, tørre klima i regionen. Varme, solrige dage efterfølges af meget kølige nætter på grund af vest-vindene som glider ned fra Andesbjergene. Denne afkølingsperiode sænker modningen, forlænger vækstsæsonen og bidrager med rige, modne smagsstoffer til de druer, der ikke kommer på bekostning af surhedsgrad.

Varme, tørre høstperioder betyder, at vinproducenterne kan vælge deres druer efter modenhed, snarere end at blive styret af vejrets luner. Dette fører til en reduktion af årgangs-variationen og dermed en ensartet kvalitet fra år til år. Den relative forudsigelige høst giver vinproducenterne ​​øget kontrol over vinenes stilarter. En faktor der har bidraget til regionens internationale omdømme.

Jordbunden i Mendoza oprinder fra Andesbjergene og er blevet deponeret af regionens mange floder. De er grusholdige og sandet med minimalt organisk materiale samt med fri dræning, hvilket gør dem tørre og med en meget begrænset frugtbarhed. Denne form for jord er perfekt til vinavl - vinstokkene er nødt til at arbejde hårdt for at få vand og næringsstoffer, og stokkene vil producere små koncentrerede bær i stedet for blade.

Vine produceret af druer dyrket på denne type jordbund er ofte stærkt struktureret, med gode faste tanniner og med en særskilt mineralitet, der ofte tilskrives jorden.

Malbec er utvivlsomt stjernen i regionen, men Mendoza begynder også at positionere sig som producent af mousserende vin.