Blåskimmeloste er svære at matche med vin – rammer du skævt, kan du få nogle virkelig udfordrende oplevelser.
Egentligt er mange blåskimmeloste milde nok til at matches med vin. Generelt kan en enkel og struktureret vin, som for eksempel de fleste Sauvignon Blancs og Riesling (de tørre) være et let og sikkert bud til de mildere blåskimmeloste.
NB: Alt med høje tanniner kan skabe barske kombinationer.
Med de stærkere blå oste er der ofte brug for specifikke vintyper. To klassiske parringer er Sauternes med Roquefort og Stilton med Portvin. Typisk er Stiltons parret med røde Ports, men en blødere, cremet Tawny Port er et godt alternativ. Med Roquefort er der adskillige lignende søde vine, herunder Monbazillac, Cadillac og New World “Late Harvest”. Disse passer normalt godt sammen med en bred vifte af blå oste.
Tilsvarende anbefalinger til andre stærke skimmeloste, som Gorgonzola, dækker de fleste tørre aromatiske hvidvine.
Følg med i hvad vi laver, via vores mailservice hvor du vil modtage vinformation, tips, tricks og gode tilbud. Tilmeld dig her.
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.