Hvilke vine passer godt til oste som Gruyere (og Cheddar)?
Der er her tale om en lang række nøddeagtige, salte oste (ikke kun de hårde), som alle er relativt vinvenlige.
Alle undtagen de stærkeste og mest salte eksempler bør give et rimeligt match til et bredt udvalg af vine, selvom fyldige, egefadslagrede hvidvine nok bør være favoritterne. Det vil sige, vine lavet på Chardonnay eller Sauvignon Blanc (med eller uden Semillon) vil passe fint til en Gruyère.
En hvid Rioja lavet på Viura-druen, især hvis den har modnet lidt egetræ, vil passe godt sammen med oste af cheddar-typen eller retter som Raclette.
Den schweiziske drue Chasselas er stærkt forbundet med fondue, og vil matche mange oste i denne kategori. Eksempler på Chasselas fra Tyskland, det østlige Frankrig og andre regioner burde også fungere godt, mens druesorten Petite Arvine har en tendens til at lave mere robuste vine og vil passe til en raclette. I Jura-regionen er Comté-ost nøddeagtig med toffee-antydninger og er klassisk parret med den sherry-lignende Vin Jaune, men vil også være fantastisk med de hvide, der er nævnt ovenfor.
Se alle vores hvidvine her.
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.