Forskellige vine udtrykker bedst deres duft og smag ved forskellige temperaturer.
Vin kan serveres både for kold og for varm. Kommer temperaturen under 6°C vil kulden lukke for vinens dufte og smagsnuancer. Hvis en vin bliver for varm, vil vinen miste sine dufte og smagsnuancer, hvilket vil få den til at virke flad og kedelig.
Lette hvidvine, rosé- og mousserende vine som for eksempel Champagne kan med fordel serveres ved 7 og 9°C. Andre hvidvine og mere smagsfyldte rosévine kommer bedst til udtryk ved lidt højere temperaturer. Fadlagrede fyldige hvidvine bør serveres ved 10-13°C. En fyldig rødvin bør serveres ved 15 og 18°C.
Hvis der er behov for at opvarme rødvinen, så pas på med varmekilden ikke er meget varm. Det er bedre at varme vinen op med hænderne når vinen er i glasset, fremfor at ligge vinflasken til opvarmning på radiatoren.
NB: Til alles forvirring betyder “Serveres ved stuetemperatur” ikke at vinen skal serveres ved det som de fleste af os i dag forbinder med en stuetemperatur på 20-22°C.
Det der menes er, at du får det bedste ud af (rød-)vinen, specielt hvis den skal nydes til mad, hvis du serverer vinen ved 15 og 18°C.
Følg med i hvad vi laver, via vores mailservice hvor du vil modtage vinformation, tips, tricks og gode tilbud. Tilmeld dig her.”
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.