Derfor er “Cool climate” eller på dansk “Køligt klima” et emne blandt vininteresserede.
Klimaet hvor druerne dyrkes har en stor indvirkning på den færdige vins dufts- og smagsnuancer.
Fælles for vinene fra et køligt klima er deres relativt højere niveau af frugtsyre, de er mere forfriskende med citrusagtig undertone, de har lavere alkoholindhold og så har de en lettere fylde.
Cool climate vine er derfor eftertragtede som ledsagere til mad, da de ledsager og ikke overdøver ingredienserne i en lang række af retter.
Det er druer som Sauvignon Blanc, Chardonnay og Pinot Noir som er de druer der typisk ligger saft til vine fra kølige klimaer.
Du vil sjældent finde vine baseret på druer som Cabernet Sauvignon eller Grenache fra et køligt klima. Da disse druer viser deres bedste kvaliteter i varmere klimatiske områder.
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.